Nokian Hakkapeliitta R5 EV

245/45R19 102T XL NOKIAN Hkpl R5 EV SilentDr
245/45R19 | 102 | T (190 km/h) | XL | EV
3 108 kr/st
12 432 kr/4 st Från 115 kr/mån. 4-6 dagar
B
D
B
70dB
Nokian Hakkapeliitta R5 EV
Specifikationer EU-märkning
Säsong:
Vinterdäck, Nordisk friktion
Däcktyp:
Personbil
Märke:
Nokian
Modellnamn:
Hakkapeliitta R5 EV
Bredd:
245
Profil:
45
Dimension:
19
Hastighetsindex:
T (190 km/h)
Belastningsindex:
102
Artikelnummer:
73196
Fraktkategori:
3
Övrig information:
XL: Extraförstärkt EV: Speciellt anpassade för el- och hybridbilar
Nyhet från Nokian Tyres 2022! Nya Nokian Hakkapeliitta R5 EV är speciellt anpassade för att med hållbar teknologi ge maximal säkerhet, komfort och bättre räckvidd för el- och hybridbilar.

NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R5 EV - Ren säkerhet och tystnad

  • Rent vintergrepp och balanserad körkänsla
  • Miljövänlig mobilitet och ökad räckvidd
  • Ultralåga ljudnivåer med SilentDrive™-teknologi

Då elbilar är tystare än traditionella bilmodeller gör att ett lågt däckljud är ännu viktigare för en ökad komfort. För att ytterligare minska ljudnivåerna från de redan låga som gäller för personbilsmodellen så är samtliga Hakkapeliitta R5 EV utrustade med SilentDrive-teknologin. Genom att utrusta däcken med SilentDrive-teknologin så minskas ljudnivåerna ytterligare. SilentDrive-teknologin innebär att ett ljuddämpande skum är monterat på insidan av däcket.

För att ge elbilen en längre räckvid har Nokian lagt stor kraft på att minska rullmotståndet så mycket som möjligt. Genom att optimera Green Trace-blandningen så har rullmotståndet minskats ytterligare samtidigt som däckets sidovägg har designats för att minska luftmotståndet.

Då ett elfordon vanligtvis har högre starteffekt och väger mer än ett fordon med förbränningsmotor så ställs högre krav på att däcken skall klara detta. Genom en starkare konstruktion och en ytprofil som innehååller mer gummi är Hakkapeliitta R5 EV anpassat för att möta detta. Med hjälp av den kraftigare strukturen och en anpassad slitbana så ger detta överlägsen stabilitet och egenskaper för att klara ett högt vridmoment och stora belastningar.

Samtliga däck i Hakkapeliitta R5-familjen har Nokians patenterade Winter Safety Indicatior (WSI) i slitbanan som förbättrar säkerheten ytterligare. Dettta genom att man i mönstret kan se återstående mönsterdjup i centimeter tillsammans med en snöflingesymbol. Snöflingan är synlig tills dess att det återstår 4 millimeter av slitbanan. När snöflingan har försvunnit så rekommenderar Nokian att man köper nya vinterdäck för att körningen fortfarande skall vara säker.