Vanliga frågor och svar

Många av de frågor vi får är likartade och vi har därför samlat svaren på dessa frågor här. Välj kategori för att börja söka efter svaret på din fråga. Hittar du inte svaret kan du kontakta oss.

Tillbaka

Frågor och svar - Hitta produkt

Vilket däck rekommenderar ni?

Svar:

Vi fick ofta frågan ”Vilket däck rekommenderar ni?” och därför har vi tagit fram ”DÄCK365 rekommenderar”. Vi har tagit fram ett däck (ibland två) i varje prissegment som vi rekommenderar. De produkter vi rekommenderar är däck som är testvinnare eller däck som vi tycker är mycket prisvärda. Att vi inte rekommenderar en produkt betyder inte att den är dålig utan bara att vi tycker att det finns bättre alternativ i segmentet. Vi rekommenderar till exempel Michelin X-Ice North 4 som har vunnit flera däcktester men vi rekommenderar även Hankook som vi tycker är ett mycket bra däck i segmentet precis under och dessutom mycket prisvärt. Som vinterdäck rekommenderar vi endast dubbdäck och nordiska friktionsdäck.

Varför rekommenderar ni vissa fälgar?

Svar:

Vi har valt ut ett antal fälgar som vi tycker att passar vald bilmodell lite bättre. Många utav fälgarna är speciellt framtagna till just den bilmodellen och har då ofta utseende som passar bilmodellen lite bättre. Vi har valt ut några fälgar som är extra prisvärda och lätta att hålla rena (populärt val till vinterhjul) men vi har många gånger valt ut fälgar som helt enkelt är riktigt snygga och som vi vet att kommer att ge din bil den lilla extra! Viktigt att tänka på att samtliga fälgar som visas i sökresultatet passar bilen och att om en fälgmodell inte kommer med som rekommenderad beror det på att vi var tvungna att välja bort några.

För att en fälg ska bli rekommenderad hos oss så behöver den passa bilen utan navringar och original bultar/muttrar ska passa.

Varför hittar jag inga året runt däck hos er?

Svar:

För det finns inget däck som är bra hela året. Läs mer

Hur vet jag vilken däckdimension däcken har?

Svar:

Det absolut enklaste och säkraste sättet att ta veta vilken däckdimension som du skall beställa är att kolla däckdimensionen på de däck du skall byta ut. Alla däck är märkta med däckdimension på sidan av däcken. På däckets sida framgår vilken bredd, profil, dimension, belastningsindex samt hastighetskod som däcket har.

Tänk på att sommar- och vinterdäcken kanske inte har samma dimensioner, så kontrollera mot de däck som du skall byta ut. Tänk även på att det finns bilmodeller som har olika däckdimension på framdäcken och bakdäcken. Så om du exempelvis bara skall byta ut sommardäcken som sitter på bilens bakaxel, kontrollera då däckdimensionen på sommardäcken för bakaxeln. Hänsyn måste tas till information i registreringsbeviset för belastnings och hastighetskod samt regler för utbyte av däck.

Observera att vi inte lämnar passningsgaranti vid köp av endast däck eftersom vi inte vet vilka fälgar som beställaren tänkt använda tillsammans med däcken samt att vi inte har möjlighet att kontrollera belastnings- och hastighetsindex automatiskt. Om du är osäker tveka inte att kontakta oss.

Skriv gärna ut vår mall och använd den för att kontrollera mot däcken.

Kan jag använda sökfunktionen för däck och fälg om jag bara skall köpa däck?

Svar:

Man skall inte använda sökfunktionen för däck och fälg om man bara skall köpa däck. Detta eftersom sökfunktionen för däck och fälg enbart kontrollerar vilka fälgar som passar på vald bil samt vilka däckdimensioner som passar till respektive fälg när fälgen är monterad på vald bil.

Det är bara 4 bulthål på mina nuvarande fälgar men det är 5 bulthål på bilderna när jag söker efter nya fälgar, varför då?

Svar:

Av tekniska skäl visar samtliga fälgbilder en fälg med fem bulthål. Det faktiska antalet bulthål på den fälg som visas framgår av första siffran i informationen som står vid bultcirkel.

Exempelvis 4/100.0 som står för 4 bulthål och en bultcirkel som är 100.0 mm i diameter.

Jag får upp flera fälgar av samma design - hur vet jag vilken som det bästa alternativet?

Svar:

Bara lugn vi kontrollerar det åt dig. Om du har valt en fälg som inte är optimal så byter vi till den variant som passar bäst. Självklart  med samma utseende men med det ET som passar bäst.

Vi lämnar passningsgaranti på kompletta hjul gäller när du söker kompletta hjul via bilens registreringsnummer. Om du är osäker eller inte har fått bilens registreringsnummer rekommenderar vi dig att ta kontakt med oss.

Vid köp av fälgar och kompletta hjul till släp, husvagnar och transporter samt ändrade (till exempel sänkta) eller importerade bilar lämnar vi inte passningsgaranti.

Följer fälgen som syns i produktbilden med om jag bara köper däck?

Svar:

Det enkla svaret är nej. Som det framgår i våra köpvillkor - om du söker enbart däck och det visas en fälg i produktbilden så är detta enbart i visningssyfte och fälgen medföljer inte i priset.

Önskar du att däcken levereras med fälgar skall du söka kompletta hjul (däck och fälg) till din bil.