Vanliga frågor och svar

Många av de frågor vi får är likartade och vi har därför samlat svaren på dessa frågor här. Välj kategori för att börja söka efter svaret på din fråga. Hittar du inte svaret kan du kontakta oss.

Tillbaka

Frågor och svar - Hitta produkt

Hur vet jag vilken däckdimension däcken har?

Svar:

Det absolut enklaste och säkraste sättet att ta veta vilken däckdimension som du skall beställa är att kolla däckdimensionen på de däck du skall byta ut. Alla däck är märkta med däckdimension på sidan av däcken. På däckets sida framgår vilken bredd, profil, dimension, belastningsindex samt hastighetskod som däcket har.

Tänk på att sommar- och vinterdäcken kanske inte har samma dimensioner, så kontrollera mot de däck som du skall byta ut. Tänk även på att det finns bilmodeller som har olika däckdimension på framdäcken och bakdäcken. Så om du exempelvis bara skall byta ut sommardäcken som sitter på bilens bakaxel, kontrollera då däckdimensionen på sommardäcken för bakaxeln. Hänsyn måste tas till information i registreringsbeviset för belastnings och hastighetskod samt regler för utbyte av däck.

Observera att vi inte lämnar passningsgaranti vid köp av endast däck eftersom vi inte vet vilka fälgar som beställaren tänkt använda tillsammans med däcken samt att vi inte har möjlighet att kontrollera belastnings- och hastighetsindex automatiskt. Om du är osäker tveka inte att kontakta oss.

Skriv gärna ut vår mall och använd den för att kontrollera mot däcken.