Köp billiga däck till elbilen.

Vad är EV-däck?

EV-däck, däck med egenskaper anpassade för elbilen.

En av de mest betydande egenskaperna för däck till elbil är deras låga rullmotstånd. Detta är avgörande då elbilar drivs av batterier, och varje liten minskning av energiförluster från däcken till vägen kan göra en stor skillnad. Genom att minimera rullmotståndet kan elbilsdäck spela en nyckelroll i att maximera den totala räckvidden för elbilar och förbättra energieffektivitet. Detta innebär att förare kan dra nytta av en längre körsträcka per laddning, vilket är en av de mest eftertraktade egenskaperna för elbilägare. 

Förutom att ha lågt rullmotstånd är EV-däck också utformade för att klara av vikten hos elbilar, som kan vara något högre på grund av vikten på batterierna. Denna extravikt kan påverka både körstabiliteten och slitaget på däcken. Därför har EV-däck förstärkta sidoväggar och en robustare konstruktion för att hantera den ökade belastningen. Detta bidrar till att ge en stabilare och säkrare körupplevelse för föraren samtidigt som det förlänger däckens livslängd och minskar behovet av frekvent utbyte. 

En annan viktig aspekt av EV däck är deras förmåga att minska däckbuller. Detta är särskilt relevant eftersom ljudnivån i elbilar vanligtvis är lägre än i traditionella förbränningsmotorfordon. Genom att minska däckbuller bidrar EV-däck till att skapa en tystare och mer avslappnad miljö inne i fordonet.  

Utöver dessa egenskaper är EV däck ofta utformade med miljövänliga material och tillverkningsmetoder för att minska deras miljöpåverkan. Detta är särskilt viktigt för elbilar, vars ägare ofta har ett starkt miljömedvetande och strävar efter att minska sina koldioxidutsläpp. Genom att välja däck som är mer hållbara och miljövänliga kan elbilägare bidra till att minska den totala miljöpåverkan från sina fordon. 

Sammanfattningsvis är EV-däck skräddarsydda för att möta de specifika behoven hos elbilar, inklusive lågt rullmotstånd, förstärkt konstruktion och minskat däckbuller. Deras utformning bidrar till att optimera prestanda, räckvidd och komfort för både förare och passagerare i elbilar, samtidigt som de bidrar till att minska miljöpåverkan.

Vad kostar däck till elbil? Här nedan hittar du tre däck som är framtagna speciellt för elbilar:

Michelin Pilot Sport EV

Hankook iON evo SUV (IK01A)

Landsail Sentury Qirin 990 EV

Hankook iON evo (IK01)