Köp billiga vinterdäck och dubbdäck online

DÄCK365 har ett stort urval vinterdäck från några av marknadens ledande märken, såväl dubbdäck som dubbfria däck.

Du är självklart välkommen att kontakta oss för råd om vilken däcktyp som lämpar sig bäst för just din bil i vinterkörning!

Vill du ha hjälp med montering av dina vinterdäck har vi ett stort antal servicepartners som hjälper dig. Välj den som ligger bäst till för dig.

När du beställer kompletta hjul monterar och balanserar vi alltid dina dubbdäck eller dubbfriadäck på fälgen här hos oss innan leverans.

Våra märken inom dubbdäck och dubbfriadäck

Vi på DÄCK365 säljer bara noggrant utvalda vinterdäck från marknadens ledande märken. Vi har ett stor utbud av dubbdäck och dubbfriadäck. Oavsett om du behöver dubbdäck eller dubbfria friktionsdäck har vi ett komplett utbud med hänsyn till din bil, var du bor och vilket vinterväglag som är vanligast där du kör.

I vår webbutik hittar dubbdäck och/eller dubbfria friktionsdäck från följande tillverkare:

Vad skall jag välja?

Det finns en del att tänka på när det är dags att byta ut dina dubbdäck eller dubbfria vinterdäck. Din körstil och var du bor i landet spelar in i hur du skall välja. För körning på snö och is är dubbdäck absolut säkrast medans odubbade vinterdäck är att föredra om det är blött eller snömodd. I de norra delarna av landet är det vanligast att man kör på dubbdäck. Ju längre söderut i landet man kommer desto vanligare blir de dubbfria vinterdäcken.

Det är inte tillåtet att samtidigt ha både dubbfria och dubbdäck på bilen. Samtliga däck på bilen måste vara antingen dubbfria eller dubbade vinterdäck. I vårt sortiment hittar du bland annat dubbdäck och dubbfria vinterdäck anpassade för vårt nordiska klimat. Vi säljer även europeiska dubbfria vinterdäck. Bland dubbdäcken finns bland annat mångfaldiga testvinnaren Nokian Hakkapeliitta 9, Michelin X-Ice North 4 samt Hankook Winter i*Pike RS.

När ska vinterdäck användas?

Under perioden 1 december till 31 mars är det lag på att använda vinterdäck vid vinterväglag. Men redan från den 1 oktober och ända till den 15 april är det tillåtet att köra med dubbdäck.

Under övriga delar av året kan vinterdäck användas vid vinterväglag, alltså då snö, is eller modd förekommer på vägbanan.

Hos oss hittar du billiga vinterdäck, både dubbade och odubbade, anpassade för våra nordiska vintervägar. Vi har vinterdäck i alla prisklasser och vinterdäck som passar till alla bilar.

Vad är vinterdäck?

Vinterdäck kan vara antingen dubbade eller odubbade (friktionsdäck). Vilken sort som passar just dig bäst beror på vilka förhållanden som råder där du oftast kör din bil på vintern.

Förutom att spårdjupen på dina vinterdäck ska vara minst 3 mm är gummiblandningen anpassad för vinterklimatet för bästa köregenskaper i dubbfria friktionsdäck.

Även om det är tillåtet att köra med friktionsdäck på sommaren är det alltså inget att rekommendera.

Observera att för dubbade och odubbade vinterdäck gäller andra rekommendationer och regler när det gäller vilket hastighetsindex som däcken behöver ha. För vinterdäck räcker det att däcken är dimensionerade för en högsta hastighet av minst 160 km/tim, hastighetsindex Q.

På fordon får inte användas både dubbade och odubbade däck. Antalet dubbar i dubbade däck får inte skilja mer än 25 % jämfört med det däck på fordonet som har det största antalet dubbar.

Enligt nya regler sedan 2019-06-01 så ska vinterdäck vara märkta med 3PMSF. Till och med 2024-11-30 kommer det att fortsätta att vara tillåtet att använda däck som är märkta M+S och är speciellt framtagna för vinterkörning, vilket är den tidigare definitionen av ett vinterdäck.

Dubbdäck eller dubbfria friktionsdäck?

När man skall välja vinterdäck finns det flera olika valmöjligheter. Det finns 3 typer av vinterdäck: dubbdäck, dubbfria friktionsdäck för nordiska förhållanden och dubbfria friktionsdäck för mellaneuropeiska förhållanden. STRO, The Scandinavian Tire & Rim Organization, har tagit fram data som bland annat visar följande:

  • På våt is har dubbdäck något bättre egenskaper än dubbfria däck för nordiska förhållanden.
  • På rå is och hård snö har dubbade däck och dubbfria däck likvärdiga egenskaper för nordiska förhållanden.
  • På lös snö har dubbfria däck något bättre egenskaper än dubbdäck.
Underlag Dubbdäck Dubbfria vinterdäck
För nordiska förhållanden För europeiska förhållanden
Våt is ***** **** **
Rå is ***** ***** ***
Hård snö **** **** ***
Lös snö **** ***** ***
Våt asfalt *** ** *****
Torr asfalt **** *** *****
Stabilitet *** ** *****
Komfort **** ***** ****
Ljudnivå *** ***** *****