Köp billiga sommardäck online

Vi på DÄCK365 har ett brett urval av marknadens ledande märken för sommardäck. Via vår däckväljare hittar du snabbt rätt däck till din bil. Du väljer om du vill ha enbart däcken eller komplett hjul med däck och fälg.

Om du önskar hjälp med montering av dina sommardäck har vi ett stort antal monteringsverkstäder i vårt partnernätverk.

Våra märken inom sommardäck

Vi säljer däck från ett noggrant utvalt antal fabrikat som är ledande på marknaden. Tillsammans täcker de in alla de behov du har för rätt sommardäck.

Du hittar bland annat följande fabrikat av sommardäck i vår webbutik:

När ska sommardäck användas?

Sedan år 2010 gäller i Sverige att sommardäck inte får användas mellan perioden 1 december och 31 mars om vinterväglag råder.

Eftersom väglaget och vädret snabbt kan förändras under senhösten uppmanas du att byta ut sommardäcken mot vinterdäck redan runt 1 november.

Då Sverige är ett nord-sydligt och vidsträckt land, är det självklart också så att vintern kommer tidigare och håller i sig längre ju längre norrut man bor.

Därför är det alltid i första hand det faktiska väglaget, och inte datumen, som ska beaktas när man väljer däck.

När vinterväglag eller halka råder är vinterdäck alltid att föredra.

Vad är sommardäck?

Sommardäck är framtagna för att fungera optimalt under sommarhalvårets normala väglag och väderförhållanden. Däckmönstren är exempelvis utformade för att effektivt leda bort vatten och undvika vattenplaning vid våta vägbanor.

Mönsterdjupet för sommardäck ska enligt lag vara minst 1,6 mm.

Rekommendationen är dock att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att få säkrare grepp vid våta och fuktiga väglag och samtidigt få bra fäste på torra sommarvägar.

Sommardäckets gummiblandning är också speciellt sammansatt för sommarkörning och fungerar bäst vid temperaturer över 5 plusgrader.

Hos oss hittar du ett stort sortiment av sommardäck i olika prisklasser som passar alla plånböcker. Oavsett om du söker billiga däck till andra bilen eller billiga premiumdäck till den motorstarkare sportbilen.